Aitoja kokemuksia

Viikot 1 ja 2

Hei, olen sinun sydämesi ja kirjoitan sinulle ihan ensimmäistä kertaa. Olen yrittänyt lähestyä sinua muillakin tavoilla, mutta et ole kiinnittänyt yrityksiini mitään huomiota. Toivottavasti luet tämän kirjeeni, se on tarkoitettu sinun parhaaksesi…

Sain yllä olevan kirjeen joka alkoi tuolla tavoin, eikä jatko luvannut hyvää nykyisillä elintavoillani. Aiemmin peili oli jo maininnut siitä että jotain voisin tehdä itseni eteen, ja aina olin löytänyt keinoja ja syitä siirtää sitä huomiseen.. Välillä vaivaavat selkäkivut, päänsäryt ja jalkojen pakottaminen, eikä myöskään huomio siitä kuinka hengästyi jo pienissä portaissa, soittanut riittävästi hälytyskelloja toiminnan aloittamiseksi. Työterveydessäkin asioista puhuttiin vakavasti ja tuntuihan se siellä että nyt aloitan, mutta se nyt siirtyi aina vaan edemmäs..

Onhan meillä töissä työnantajan puolesta ollut erinäisiä mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa, muttei se ole tuntunut siltä että se koskettaisi minua.

Evert

Ryhmän osallistujien kommentteja matkalta:

 • ”Oma huono kunto tuli yllätyksenä”
 • ”Ei aikaa ja muita tekosyitä, nyt löytyi oivaltamisten kautta tapoja toimia”
 • ”Ei ne askeleet itsestään kerry.”
 • ”Saatoin istua paikallaan tunteja, nyt tauotan työtä ja olen virkeämpi”
 • ”Sain vahvistusta asioille ja tekemisen ajatuksesta toiminnan tasolle.”
 • ”Hyvän olon määrä on kasvanut ISOSTI!”
 • ”Kun sitten kuulin että nyt tarjottaisi elämäntapamuutokseen mahdollisuutta, eikä ne perinteiset luennot ja liikuntakerrat olisikaan toiminnan ydin vaan kaikki muu arkinen tekeminen, kiinnostuin asiasta. Nyt olisi mahdollisuus tarttua toimeen ja saisi henkilökohtaista apua muutoksen tekemiseen. Tuntui että sitä sparrausta kaipaisi todelliseen tekemiseen.”

Viikot 3 – 9

Viime aikoina on usein kirjoiteltu ja televisiossakin kerrottu mm. istumisen haitoista ja kuulosti siltä että tämä voisi toimiakin. Ja todellakin, kun sitten ryhdyttiin seuraamaan omaa arjen aktiivisuutta, ravinnon riittävää saantia ja unen määrää, karisivat viimeisetkin omat uskomukset tekemisieni laadusta. Olin aina kuvitellut eläväni kohtuullisen aktiivista elämää ja syömisiinkin olin vähän kiinnittänyt huomiota. Uskoin liikkuvani säännöllisesti ja kun askelmittariin vilkaisi ensimmäisen päivän jälkeen, oli askeleita kertynyt ainoastaan tuhatkunta (kokonaismäärä n. 10 minuuttia kävelyä) karisivat viimeisetkin luulot aktiivisesta kaverista. Ei ihmetyttänyt enää ollenkaan miksi kengännauhojen solmiminenkin oli tullut jo vaikeaksi. Kun sitten ohjelman aikana oivalsi miten helppoja tapoja on tuota aktiivisuutta ja askeleita kerryttää, tunsi että nyt on valinnut oikean paikan tuen saamiseksi. Sama toistui ruokailutapojenikin osalta, puhumattakaan että sama muutos siirtyi meillä koko perheen käytännöksi.

Ryhmän osallistujien kommentteja matkalta

 • ”Paino pudonnut 12 kiloa”
 • ”Mielenkiintoista oli huomata miten hyvin söin viikolla työpäivinä mutta viikonloppuisin ruokailut heitti pahasti.”
 • ”Sain syyn koiran ostoon ja nyt mieskin juoksee perässä.”
 • ”Kunto noussut huomattavasti”
 • ”Töissäkin puhuttiin näistä asioista ja työkaverit jotka näöltä nippa nappa tunnisti aiemmin, tulivat tutuksi ja nyt säännöllisesti vaihdetaan kuulumisia. ”
 • ”Yhteishenki on parantunut.”
 • ”Suosittelen ehdottomasti kaikille. Loistava tilaisuus jota ei kannata jättää käyttämättä.”
 • ”Entinen elämäntapa stressaava nyt uusi elämäntapa.”

Evert


Viikot 10 – 16

Ohjelman lopuksi kokoonnuimme keskustelemaan koko porukka keskenään, työnantajan edustaja ja työterveys mukana. Oli mukava kuulla ettei näiden ”ongelmien” kanssa ollut yksin.

Samanlaisen tien kulkijoita oli meitä useita. Mikä parasta kaikki kokivat ainakin osittaisia muutoksia tehneensä, joista oli tullut osa arjen normaalia toimintaa.

Ryhmän osallistujien kommentteja matkalta

 • ”Ruokalassa käynti ohjaajien kanssa herätti.”
 • ”Sain vinkkejä omaan harrastamiseen ja harrastamisen monipuolistamiseen”
 • ”Hyviä vinkkejä kipujen ja kireyksien hoitoon.”
 • ”Jatkoa tälle!”

Sain vielä kirjeen sydämeltäni ohjelman lopussa, josta otteen haluan jakaa kaikkien kanssa, voitte vain kuvitella miltä minusta tuntuu nyt…

…opit poistamaan stressiäsi ja opettelit olemaan huolehtimatta turhista asioista. Keskityit tekemään parhaasi niissä asioissa, joihin voit omalla toiminnallasi vaikuttaa – ja lakkasit kantamasta turhaa huolta asioista, joihin et voi vaikuttaa.

Tuo kaikki vaati tahtoa ja ponnistelua, mutta ONNISTUIT SIINÄ!

Toivoin sydämestäsi, että ottaisit vaatimukseni vakavasti harkittaviksi ja hyväksyisit ne.

Koska päätöksesi oli myönteinen, olen varma siitä, että edessämme on vielä useita antoisia yhteistyön vuosia.

Rakkaudella ja kiitollisuudella, Vanha sydänystäväsi

evert-wp-logo

Active Life viikko-ohjelma räätälöidään aina asiakaskohtaisesti.

>> Kysy lisää ja ota yhteyttä